Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Palombieri, Samuela" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Milling performance and bread-making aptitude of the new soft kernel durum wheat variety faridur
    (WILEY, 2022) Pasqualone, Antonella; Palombieri, Samuela; Köksel, Hamit; Summo, Carmine; De Vita, Pasquale; Sestili, Francesco
    Faridur is the first 'soft kernel' durum wheat variety released in Italy. This variety has not yet been evaluated for its end-use quality. In the present study, the milling performance (using two different mills) and bread-making ability of Faridur were compared with Svevo. An effect of the mill type on flour properties was observed, with the Chopin CD1 mill leading to finer particle size, higher starch damage and water absorption than Buhler MLU 202. Protein and gluten content was significantly higher in Faridur, but gluten quality was lower, as indicated by alveograph and farinograph analyses. The softer nature of Faridur facilitated milling, reducing energy consumption and starch damage. The baking test led to a compact product, with low specific volume, needing adjustments in processing and formulation. As energy saving has become a key competitive factor in the milling sector, Faridur has potential for expanding the use of durum wheat.

| İstinye Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


İstinye Üniversitesi, İstanbul, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim