Bilgi Kaynakları ve Kütüphane Daire Başkanlığı Diğer Yayınlar Koleksiyonu

Güncel Gönderiler

Listeleniyor 1 - 4 / 4
  • Öğe
    Orada kütüphaneci mi var?
    (İstinye Üniversitesi Bilgi Kaynakları ve Kütüphane Daire Başkanlığı, 05.06.2023) Biçen Aras, Bahar
    Her ay düzenlenen "Pazartesi Buluşmaları" toplantısında İstinye Üniversitesi Kütüphanesi çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirme sunumudur.
  • Öğe
    Sürdürülebilirliği desteklemek : İstinye Üniversitesi Kütüphanesi neler yapıyor?
    (ÜNAK, 22.06.2023) Biçen Aras, Bahar; Cevher, Nilay
    Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği Sürdürülebilir Kütüphaneler Çalışma Grubu tarafından ikincisi düzenlenen webinar serisinde sürdürülebilirliği desteklemek için İstinye Üniversitesi'nin neler yaptığı anlatılmaktadır.
  • Öğe
    URAP yayın ve atıf göstergeleri hesaplama rehberi
    (30.11.2021) Kartal, Koray
    Bu kılavuz URAP Türkiye'nin sıralamasında makale sayısı, bilimsel doküman sayısı ve atıf sayılarının InCites'tan tespiti ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini göstermektedir.
    İstinye Üniversitesi Kurumsal Akademik Arşiv ve Açık Erişim Yönergesi
    (İstinye Üniversitesi, 2018) İstinye Üniversitesi
    İşbu Yönerge’nin amacı; İstinye Üniversitesin’de üretilen, elektronik ve basılı her türlü akademik çalışmanın açık erişim standartlarına uygun olarak derlenmesini ve Kurumsal Akademik Arşivi’nde korunmasını sağlamak; üretilen tüm bilimsel yayınları Açık Arşivler Girişimi Üst Veri Harmanlama Protokolü standartlarına uygun olarak depolamak ve bilim dünyasının hizmetine sunmak; atama ve yükseltmeler ile diğer kurum içi değerlendirmelerde dikkate alınacak bilimsel çalışmalara erişimi kolaylaştırmak için uyulması gereken usul ve esasları belirlemektir.