Browsing by Author "Agan, Cansu"
Now showing items 1-4 of 4
-
Boston matrisinin 5 yıldızlı bir otel menüsü örneğinde uygulamaya dönüştürülmesi
Ozer, Cagla; Agan, Cansu (DergiPark, 2019)Menü, yiyecek ve içecek işletmelerinde yemek isimleri ve fiyatlarının yer aldığı, aynı zamanda stratejik bir pazarlama aracı olarak görülen en önemli unsurdur. Menü yaparken işletmelerin başarılı olabilmesi için menüde ... -
Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin el hijyen uygulamaları: İstinye Üniversitesi örneği
Gurpinar, Saadet; Agan, Cansu; Ozer, Cagla (DergiPark, 2020)Etkin hijyen uygulamaları, gıda kaynaklı oluşabilecek hastalıkların önlenmesinde önemli olup ilk basamağını el hijyeni oluşturmaktadır. Dolayısıyla yeme-içme sektöründe istihdam sağlanan ilgili lisans öğrencilerinin bu ... -
Polonya mutfak kültürü yansıması ve Polonezköy örneği
Ozer, Cagla; Agan, Cansu (2019)Mutfak kültürü, o bölgede yaşayan toplumların yaşam biçimlerini, yeme alışkanlıklarını yansıtan en önemli öğelerden biridir. Toplumlar farklı gelenek ve görenekleri ile kendi mutfak kültürlerini oluşturmakta ve bu anlamda ... -
The ınfluence of aging egg on foaming properties of different meringue types
Ozer, Cagla; Agan, Cansu (Taylor & Francis Inc, 2020)Meringue, which is one of the scaffolding of culinary arts, basically consists of whipped egg white and sugar. Usage of meringue in the field of gastronomy varies and most of the pastry products includes meringue due to ...