Browsing by Author "Tepe, Begum"
Now showing items 1-2 of 2
-
Farklı pişirme tekniklerinin havuç dilimlerinin bazı kimyasal ve biyoaktif özellikleri üzerine etkisi
Ozer, Cagla; Tepe, Begum (2019)Isıl işlemlerin gıda bileşenleri, özellikle de vitaminler ve fenolik bileşikler üzerinde olumsuz etkisi olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte, haşlama gibi geleneksel tekniklerden kaçınılarak bu bileşiklerdeki kayıplar ... -
Relation between ergosterol and various mycotoxins in different cheeses
Kadakal, Cetin; Nizamoglu, Nizam Mustafa; Tepe, Tolga Kagan; Arisoy, Sevda; Tepe, Begum; Batu, Heysem Suat (2020)Thirteen different mostly consumed cheese samples were obtained from different provinces in Turkey and were investigated in terms of contents of ergosterol, patulin and Ochratoxin A (OTA). Ergosterol, patulin and OTA ...