Search
Now showing items 1-7 of 7
Sosyal bir seremoni: anadoluda düğün yemekleri ve ritüelleri
(2020)
Her ülkenin mutfak kültürü yaşanılan yerin coğrafi koşullarına, iklimine, toplumsal yapısını oluşturan kültürel geçmişine, toplumun dini inanışlarınave benzer diğer etkenlere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Türkiye; ...
The importance of the nutritional values of some tropical fruits grown in turkey and new approaches in gastronomy
(DergiPark, 2020)
There is an increasing demand in the production and consumption of tropical fruits
because of the growing trend of consumer interest in new and different products in
recent years. Although tropical fruits are consumed ...
The usability of lor cheese in some dairy-based desserts of Turkish and ınternational cuisines
(Taylor & Francis Inc, 2020)
Lor cheese, a soft and grainy cheese with excellent nutritional value, is traditionally made from either whey or blends of both milk and whey. This research aimed to determine the effect of using lor cheese in some dairy-based ...
Damla sakızının Türk mutfağındaki yeri, önemi ve kullanım alanları
(2020)
Geçmişten günümüze kadar köklü bir kültürel değere sahip olan Türk mutfağı, kullanılan
malzemelerin çeşitliliği açısından zengin bir mutfak olup geleneksel ve yöresel yemekleri ile
dikkat çekmektedir. Damla sakızı, Akdeniz ...
Potatoes with its history, usage in Turkish-French cuisine and outstanding features in French cuisine
(DergiPark, 2020)
France, known as the homeland of many chefs, where classical cuisine was born, the foundations of many techniques were laid and the source of gastronomy and food culture spread to the society in various ways, is shown among ...
Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin el hijyen uygulamaları: İstinye Üniversitesi örneği
(DergiPark, 2020)
Etkin hijyen uygulamaları, gıda kaynaklı oluşabilecek hastalıkların önlenmesinde önemli olup ilk
basamağını el hijyeni oluşturmaktadır. Dolayısıyla yeme-içme sektöründe istihdam sağlanan ilgili lisans
öğrencilerinin bu ...
Glutomatik 4+2 sistemi ile gluten indeks parametresine yeni bir bakış
(DergiPark, 2020)
Buğday ve unlardaki toplam protein içindeki gluten fraksiyonu esas olarak hamurun reolojik ve teknolojik özelliklerinden sorumlu olup üzerinde çok geniş araştırmalar yapılmıştır. Glutenin elle ya da yarı otomatik aletler ...