TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu by Institution Author "Agan, Cansu"
Now showing items 1-3 of 3
-
Damla sakızının Türk mutfağındaki yeri, önemi ve kullanım alanları
Agan, Cansu; Ozer, Cagla (2020)Geçmişten günümüze kadar köklü bir kültürel değere sahip olan Türk mutfağı, kullanılan malzemelerin çeşitliliği açısından zengin bir mutfak olup geleneksel ve yöresel yemekleri ile dikkat çekmektedir. Damla sakızı, Akdeniz ... -
Polonya mutfak kültürü yansıması ve Polonezköy örneği
Ozer, Cagla; Agan, Cansu (2019)Mutfak kültürü, o bölgede yaşayan toplumların yaşam biçimlerini, yeme alışkanlıklarını yansıtan en önemli öğelerden biridir. Toplumlar farklı gelenek ve görenekleri ile kendi mutfak kültürlerini oluşturmakta ve bu anlamda ... -
Türkiye’de yaşayan Boşnaklar ve mutfak kültürü üzerine bir araştırma
Ozer, Cagla; Albayrak, Asli; Agan, Cansu (DergiPark, 2021)Mutfak kültürü, farklı toplumlarda yemeğin pişirilme ve tüketilme sürecinde yeme içme geleneği ve bu çerçevede gelişen inanış ve uygulamalardan oluşan geleneklerin tümüdür. Kültürel miras içerisinde en önemli yapıtaşlarından ...