COVID-19 ve Cerrahi Yaklaşım

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2020

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

DergiPark

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Özet

Covid-19 ilk olarak Aralık 2019’da Wuhan - Çin’de idiopatik bir pnömoni olarak ortaya çıktı ve hızlıca dünyada 100 den fazla ülkeye yayıldı. Hastaların yaklaşık yarısında, hastalık ciddi olmayan semptomlar ile seyredebilmektedir. Salgının ilerlemesi, hastanelerdeki yoğunluğu ciddi olarak artırmıştır. Bu durum hastaneleri bulaş riskinin arttığı yerler haline getirmiştir. Özellikle de ameliyathaneler riskli bölgeler halini almıştır. Bu çalışmada, hastayı ve cerrahi ekibi koruyacak tedbirler güncel bilgiler ışığında verilmeye çalışılmıştır.
Covid-19 first appeared as an idiopathic pneumonia in Wuhan - China in December 2019 and quickly spread to more than 100 countries around the world. In approximately half of the patients, the disease may progress with non-serious symptoms. The progression of the pandemic has significantly increased the workload in the hospitals. This has made hospitals places where the risk of transmission increases. In particular, operating rooms have become risky areas. In this study, the measures to protect the patient and the surgical team were tried to be given in the light of current information.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Cerrahi Ekip, Kişisel Koruyucu Ekipman, Surgical Team, Personal Protective Equipment, COVID-19

Kaynak

Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Özel Sayı

Künye

Kaptan, H , Kasımcan, M , Yılmaz, M . (2020). COVID-19 VE CERRAHİ YAKLAŞIM . Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi , Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi Özel Sayı 2020 , 97-102 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/gsbdergi/issue/56673/790778